رهاتل

۷۵ درصد از سازمان ها نقشه راه مشخص برای بهره برداری از هوش مصنوعی مولد ندارند

۷۵ درصد از سازمان ها نقشه راه مشخص برای بهره برداری از هوش مصنوعی مولد ندارند رهاتل: مدیر سابق محصول هوش مصنوعی بزرگترین فروشگاه اینترنتی کشور، در اینوتکس 2025 هشدار داد که 75 درصد شرکتها فاقد نقشه راه مشخص برای استفاده از هوش مصنوعی مولد هستند؛ در صورتیکه استفاده از این فنآوری در یک سال قبل دو برابر شده است.


به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، در جریان نشست ایستگاه آینده اینوتکس ۲۰۲۵، علی منصور در سخنرانی خود با عنوان «بازتعریف بی سروصدای مدلهای کسب وکار با هوش مصنوعی»، بر لزوم تدوین نگاهی عملیاتی و هوشمندانه برای استفاده از هوش مصنوعی مولد در شرکتها تاکید کرد.
وی با اشاره به یافته های یک گزارش پژوهشی جدید، اظهار داشت: ۷۵ درصد از شرکتها هیچ نقشه راه مشخصی برای بهره برداری از هوش مصنوعی مولد ندارند. همین طور کمتر از ۴۰ درصد مدیران ارشد درک دقیقی از ارزش افزوده این فناوری برای کسب وکار خود دارند. این در حالیست که استفاده از هوش مصنوعی مولد در شرکتها از ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۶۵ درصد در سال ۲۰۲۴ رسیده است.
منصور با استناد به این داده ها، تاکید کرد: پرسش اصلی امروز دیگر «آیا باید از AI استفاده کنیم؟» نیست، بلکه «چگونه و از کجا باید استفاده کنیم؟» اهمیت بیشتری دارد و این در حالیست که خیلی از سازمان ها هنوز درک روشنی از نقاطی که هوش مصنوعی می تواند برایشان ارزش خلق کند، ندارند.
وی در ادامه، فریم ورکی پنج مرحله ای را برای پیاده سازی مؤثر هوش مصنوعی مولد در سازمان ها پیشنهاد نمود و اظهار داشت: اولین اولویت «شناسایی پتانسیل ها، بررسی فرآیندهای تکراری، زمان بر و داده محور »است. دراین خصوص سازمان ها باید لیستی از حوزه هایی تهیه کنند که بیشترین پتانسیل برای اتوماسیون یا ارتقاء با کمک AI را دارند.
منصور دومین اولویت را شناخت کاربردهای بالفعل (use cases) عنوان و سفارش کرد که سازمان ها از راهکارهای ساده و اثبات شده مانند چت بات ها یا تولید محتوای خودکار شروع کنند و از عقب ماندن در این زمینه های اساسی بپرهیزند و سازمان ها باید لیستی از حوزه هایی تهیه کنند که بیشترین پتانسیل برای اتوماسیون یا ارتقاء با کمک AI را دارند.
وی تصریح کرد: سازمان ها از راهکارهای ساده و اثبات شده مانند چت بات ها یا تولید محتوای خودکار شروع کنند و از عقب ماندن در این زمینه های اساسی بپرهیزند.
منصور اظهار داشت: سومین گام، اولویت بندی پروژه ها است. سازمان ها بجای تمرکز بر پروژه های جاه طلبانه و بزرگ، باید پروژه های کوچک تر، عملیاتی تر و قابل اجرائی را که می توانند زمینه ساز تغییر فرهنگی در سازمان شوند، برگزینند.
وی سفارش کرد: در اولویت بندی پروژه ها سه عامل اثرگذاری، سهولت اجرا و هم راستایی با اهداف راهبردی مد نظر قرار گیرند.
منصور اضافه کرد: چهارمین اولویت ارزیابی داده است. دسترسی به داده های کافی و ابزارهای مناسب برای اجرای پروژه های AI، شرط موفقیت سازمان هاست. سازمان ها باید قبل از آغاز، زیرساخت های لازم را بررسی نمایند.
منصور اظهار داشت: پنجمین گام، تطابق با استراتژی کلان سازمان است.
وی هشدار داد که در صورت عدم هم راستایی پروژه های AI با اهداف کلان، این پروژه ها بجای آنکه در خدمت سازمان باشند، به باری بر دوش تیم ها تبدیل می شوند و شانس موفقیت کاهش پیدا می کند.
منصور همین طور تاکید کرد که پرسش درست این نیست که «کجا می توان از AI استفاده کرد؟»، بلکه باید پرسید: «AI در کدام مساله می تواند راهکار بهتری نسبت به وضعیت فعلی ارائه دهد؟» این رویکرد مسئله محور بجای ابزارمحور بودن، موجب می شود پروژه ها از معنا و ضرورت بیشتری برخوردار شوند و از شکست مصون تر باشند.
وی سخنان خودرا با این هشدار به انتها رساند که تمرکز بیش از اندازه روی پروژه های پیچیده و نمایشی، سازمان ها را از مسیر پیشرفت واقعی دور می کند: سنگ بزرگ نشانه نزدن است. شروع با پروژه های کوچک اما تأثیرگذار، موسس فرهنگ هوش مصنوعی در سازمان خواهد بود.



منبع:

1404/02/13
10:41:34
5.0 / 5
13
تگهای خبر: اینترنت , فروش , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان رهاتل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب رهاتل
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات

رهاتل: نبض تپنده دنیای ارتباطات و فناوری از دنیای موبایل و اینترنت گرفته تا آخرین دستاوردها در عرصه مخابرات