رهاتل
وزیر ارتباطات خبر داد

مذاكره برای اتصال قوه قضاییه و وزارت اقتصاد به سامانه های دولت الكترونیكی

مذاكره برای اتصال قوه قضاییه و وزارت اقتصاد به سامانه های دولت الكترونیكی رهاتل: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیگیری مذاكرات برای اتصال قوه قضاییه و وزارت اقتصاد به سامانه های دولت الكترونیكی آگاهی داد.


به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه دومین همایش تهران هوشمند كه امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شهر هوشمند برای صنعت و كسب و كارهایی است كه المان های شهر هوشمند را می سازند. اركان شهر هوشمند در یك مدل اقتصادی شكل می گیرد، اقتصاد شهر هوشمند باز موجب رشد فناوری و توسعه اشتغال خواهد شد.
وی ادامه داد: وظیفه دولت الكترونیكی نمایش خدمات دولت به مردم، به صورت هوشمند است؛ درحقیقت در شهر هوشمند به مفهوم مدیریت شهری برمی گردد.
وزیر ارتباطات با بیان این كه مفهوم دولت الكترونیكی و شهر هوشمند با یكدیگر متفاوت می باشد، اضافه كرد: آنچه كه سالها درباره آن صحبت شد، نشان داده است كه دولت الكترونیكی نه تنها یك شعار نیست بلكه یك پروژه و یك رویكرد است كه امروز در این حوزه، دستاوردهایی داشتیم و البته باید در این مسیر گام های دیگری باز برداشته شود.
وی با بیان این كه صدور كارت سوخت بدون بازگشت حضوری و با چند كلیك انجام میگردد اضافه كرد: هوشمندی در این زمینه نشان داده كه مردم در این عرصه می توانند پیشروی كنند و دیگر همانند سابق، نیازمند هزینه زیاد نیست.
وی در بخش دیگر صبحت های خود با بیان این كه دولت الكترونیكی توانسته بازاری كه تا روز گذشته، 95 درصد آن قاچاق بوده را به صورت 100 درصدی شفاف كند، افزود: دولت الكترونیكی امروزه توسعه سبد كالا به افراد نیازمند را از راه كدهای دستوری به اجرا درآورد و به شهروندان چنین خدماتی نمایش می دهد و بزودی خدمات بیش تری از همین مسیر به شهروندان نمایش میگردد. البته بی شك این حوزه نیازمند حضور همه دستگاه هاست؛ حدودا حدود 2500 دستگاه اجرایی در كشور وجود دارد كه باید متصل شوند و خوشبختانه اتصال دستگاه های اجرایی به دولت الكترونیكی با رشد 10 برابری مواجهه شده است.
وی بابیان این كه در پروژه كارت سوخت، نیروی انتظامی به دولت هوشمند متصل شد اضافه كرد: حضور پررنگ نیروی انتظامی، بعنوان نهادی كه خیلی از حوزه ها به آن مرتبط می باشد، می تواند رفاه بیش تر شهروندان را به همراه داشته باشد.
او اشاره كرد: مذاكرات با قوه قضاییه در حال انجام می باشد و ریاست بانك مركزی روز گذشته دستور داد كه این بانك به سامانه های دولت الكترونیكی متصل شود. امیدوارم قوه قضاییه باز به این سامانه ها متصل شود. با وزارت اقتصاد باز در حال مذاكره هستیم كه سرویس های خودرا به دولت الكترونیكی متصل كند. با اتصال این دستگاه ها به سامانه های دولت الكترونیكی، شاهد جهش بزرگی در نمایش خدمات به مردم خواهیم بود.
محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - هم چنین در دومین همایش شهر هوشمند، با اشاره به مشاهده نشانه های هوشمندسازی در پایتخت از اقدامات شهرداری تهران قدردانی نمود و اظهار داشت: باید شاخص گذاری نماییم تا بتوانیم امسال را با پارسال مقایسه و ارزیابی درستی از وضعیت هوشمندسازی داشته باشیم.
وی با بیان این كه هوشمندسازی یعنی اطلاعات بگیریم و آنرا تحلیل نماییم كه برمبنای آن تصمیم گیری نماییم، اضافه كرد: یكی از مصادیق هوشمندسازی در كنترل وضع هواست كه به لحظه، شاخص های آلودگی اندازه گیری و پردازش میگردد تا میزان آلودگی و علت های اصلی آن مشخص شود.
عضو كابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به این كه تابحال تصمیم گیری ها هوشمند نشده است، اظهار نمود: البته بخش عمده آن به خارج از چارچوب های شهرداری مربوط میگردد هرچند فناوری اطلاعات می تواند بعنوان بخشی از طریق حل باشد.
آذری جهرمی با بیان این كه در مورد مشكلات مربوط به آلودگی هوا، سرویس های اشتراكی می تواند بخشی از طریق حل باشد تا خیلی از ترددهای زاید حذف شود، اشاره كرد: دولت الكترونیك بعنوان چاره این مشكلات در حوزه فناوری اطلاعات به حساب می آید.
وی با اشاره به حوزه كنترل ترافیك شهری كه با استفاده از تعداد زیادی از دوربین صورت می گیرد، اضافه كرد: دیگر همچون سابق به حضور تعداد زیادی از ماموران راهنمایی و رانندگی در خیابان ها نیاز نیست كه این یعنی به سمت مدیریت هوشمند در حال حركت هستیم.
وزیر ارتباطات، با تاكید بر این كه هنوز به پارامترهای زیادی نیاز است تا اطلاعات را به صورت هوشمند دریافت و پردازش نماییم و برمبنای آن تصمیم بگیریم، اشاره كرد: امروز با استفاده از سنسورها و تصاویر ماهواره ای می توان میزان و نوع پوشش گیاهی مناطق مختلف را اندازه گیری نمود و هر روز را به نسبت روز قبل و این فصل را به فصل قبل مقایسه كرد و تحلیل نمایش داد. این در شرایطی است كه گاهی قطع یك درخت سبز به جنجال رسانه ای تبدیل می شود، در شرایطی كه قطع هزاران درخت در سوی دیگر دیده نمی گردد كه با امكانات ماهواره ای می توان از سوژه آگاه شد.
وزیر ارتباطات با بیان این كه هنوز اطلاعات زیادی وجود دارد كه جمع آوری نمی گردد و از ابزارهای فناوری اطلاعات بعنوان یك چاره بهره گرفته نمی گردد، اظهار داشت: آفتی كه امروز وجود دارد، این است كه اگر با استفاده از خدمات هوشمند دولت الكترونیكی و ترویج حمل و نقل اشتراكی به حل ترافیك و آلودگی هوا كمك گردد، مورد توجه قرار نمی گیرد و حتما باید برج و بارویی ساخته شود تا بگویند فلانی خوب كار كرده است.
وی با تاكید بر این كه شهر هوشمند، اقتصادی می باشد كه نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود، اضافه كرد: امروز شركت های دانش بنیان زیادی هستند كه شكل گرفته اند و حسگرهای اینترنت اشیاء درست می كنند و یا در زمینه طراحی و تولید سكوهای داده های كلان و هوش مصنوعی فعالیت دارند كه بازارهای آن، حوزه های شهر هوشمند است و باید در مورد آن شاخص گذاری نماییم و بدانیم امروز چند خانه هوشمند در تهران داریم و سال آینده چند خانه هوشمند باید در تهران داشته باشیم.
او با بیان این كه نیاز نیست شهرداری ها در زمینه ساخت خانه های هوشمند سرمایه گذاری كنند، اظهار نمود: اگر شهرداری به بخش خصوصی كه مبادرت به ساختن خانه های هوشمند می كنند، تخفیفاتی دهد، مدل اقتصادی آن شكل می گیرد و بخش خصوصی آنرا پیش می برد.
آذری جهرمی با بیان این آگهی كه اقتصاد هوشمند نباید به صورت رانت فقط در اختیار چند شركت و بخش باشد، افزود: اقتصاد هوشمند نباید رانتی پیش برود. آزادسازی داده ها از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و شاید نیاز باشد كه مقررات بازبینی شود تا اطلاعات در اختیار همه كسب وكارها قرار گیرد.
عضو كابینه دوازدهم با اشاره به سه ضلع شهر هوشمند، یكی از اضلاع مورد نیاز را زیرساخت آن دانست و اظهار نمود: در این حوزه وزارت ارتباطات، زیرساخت لازم را فراهم می آورد، با همكاری شهرداری تهران كارهایی انجام داده اند تا از منابع برای توسعه زیرساخت ها بهتر استفاده نمائیم.
او دومین ضلع هوشمندسازی را سامانه های هوشمند دانست و اظهار داشت: اگر امروز شهرداری تهران به دولت الكترونیكی وصل شود، تحول بزرگی برای ارائه سرویس ها احداث میگردد.
آذری جهرمی با تاكید بر این كه دولت الكترونیكی دیگر شعار نیست و مصداق هایی از آنرا روی میز داریم، اشاره كرد: با پیوستن شهرداری به دولت الكترونیكی ارائه خیلی از خدمات و اطلاعات به مردم تسریع میگردد.
عضو كابینه دولت تدبیر و امید، سومین و مهمترین ضلع هوشمندسازی را شهروند هوشمند اعلام نمود وگفت: شهر هوشمند، شهروند هوشمند می خواهد. برای ارتقای هر شهروند در استفاده از سرویس های هوشمند نیاز به آموزش است كه با یك برنامه مشترك میان وزارت ارتباطات و شهرداری قابل انجام است.
وزیر ارتباطات افزود: متاسفانه شهروندان ما نمی دانند حقوق شهری خودرا چگونه باید پیگیری كنند و اگر تخلفی در شهر ببینند، نمی دانند چگونه باید آنرا گزارش كنند. از این رو باید یك برنامه مدون آموزشی با عنایت به ظرفیت شهرداری مثل فرهنگسراها شكل بگیرد تا مردم با حقوق شان بیشتر آشنا گردند.
وی اشاره كرد: خدمات هوشمند را مردم می بینند و احساس می كنند و قدردان آن هستند چراكه آرامش شهروندان باآگاهی فناوری اطلاعات بدست می آید.



1397/09/20
14:01:52
5.0 / 5
4270
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات