رهاتل

مشکل ترافیک تهران فقط کمبود خیابان نیست صندلی های خالی را ببینید

مشکل ترافیک تهران فقط کمبود خیابان نیست صندلی های خالی را ببینید

به گزارش رهاتل، تهران روزانه ۲۰ میلیون سفر را تجربه می کند، اما ۶۲ درصد خودرو های پایتخت تک سرنشین هستند، آماری که نقش خودرو های شخصی در ترافیک و آلودگی هوا را پُررنگ تر می کند.


به گزارش رهاتل به نقل از مهر، تهران با جمعیت میلیونی و حجم بالای سفرهای روزانه، با نزدیک شدن به فصل سرد سال بار دیگر با دو چالش همیشگی خود یعنی ترافیک و آلودگی هوا مواجه می شود؛ روزهایی که کاهش دما و شرایط جوی می تواند ماندگاری آلاینده ها را بیشتر کند و کیفیت هوای پایتخت را تحت تاثیر قرار دهد.
در سالیان اخیر، مدیریت شهری تهران توسعه حمل و نقل عمومی را بعنوان یکی از راهکارهای کاهش ترافیک و آلودگی دنبال کرده است؛ از توسعه مترو و افزایش ظرفیت جابه جایی مسافر گرفته تا نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و حرکت به سوی برقی سازی اتوبوس ها و تاکسی ها. با این وجود، در کنار توسعه ناوگان، نحوه انتخاب وسیله سفر از طرف شهروندان هم می تواند در وضعیت ترافیک و آلودگی شهر مؤثر باشد.
در شرایطی که بخش قابل توجهی از سفرهای روزانه با خودرو های شخصی به انجام می رسد، خیلی از این خودرو ها تنها یک سرنشین دارند و بخش زیادی از ظرفیت آنها خالی می ماند؛ موضوعی که بگفته مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، می تواند یکی از حلقه های مهم مساله ترافیک پایتخت باشد.
در کنار این چالش، مدیریت شهری تهران هم توسعه حمل و نقل عمومی و برقی سازی ناوگان را دنبال کرده است؛ بطوریکه تعداد اتوبوس های برقی پایتخت به بیشتر از ۵۰۰ دستگاه رسیده و ورود اتوبوس های برقی جدید هم ادامه دارد. در عرصه تاکسیرانی هم توسعه ناوگان برقی در دستور کار قرار گرفته و زیرساخت شارژ ایجادشده در پایتخت حالا امکان شارژ حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ اتوبوس و ۳۵۰۰ تاکسی در شبانه روز را فراهم آورده است.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران، هم در ماه های اخیر بر توسعه ناوگان برقی و افزایش سهم حمل و نقل پاک تاکید کرده است؛ اقدامی که مدیریت شهری امیدوار است در کنار توسعه مترو و اتوبوسرانی، به کاهش آلایندگی ناشی از حمل و نقل کمک نماید. با این وجود، در کنار افزایش ظرفیت ناوگان، نحوه انتخاب وسیله سفر از طرف شهروندان هم در میزان ترافیک و آلودگی پایتخت نقش دارد.

آلودگی هوا؛ سالانه ۵۰ هزار قربانی

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ ضمن اشاره به نتایج آلودگی هوا گفت سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خودرا از دست می دهند؛ آماری که در کنار مرگ سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات، ابعاد جدی نتایج حمل و نقل و تردد شهری را نشان می دهد

۲۰ میلیون سفر؛ ۶۲ درصد خودرو های تک سرنشین

پوریا علیمردانی، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، در گفتگو با گزارشگر مهر ضمن اشاره به حجم سفرهای روزانه پایتخت اظهار داشت: روزانه ۲۰ میلیون سفر در تهران انجام می شود؛ ۲۰ میلیون رفت وآمد و ۲۰ میلیون انتخاب، اما ۶۲ درصد خودرو ها فقط یک سرنشین دارند.
وی اضافه کرد: شاید مشکل تهران کمبود خیابان نباشد، بلکه صندلی های خالی باشد؛ چونکه ۶۲ درصد خودرو ها در تهران تک سرنشین هستند و اگر فقط نیمی از خودرو های تک سرنشین یک همراه داشته باشند، گاهی یک نفر بیشتر در خودرو می تواند به معنای هزاران خودروی کمتر در خیابان ها باشد.
علیمردانی اضافه کرد: در تهران از هر ۱۰ خودرو، بالاتر از ۶ خودرو فقط یک نفر را جابه جا می کند و ما با خودرو های خالی شهر را پر کرده ایم.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ضمن اشاره به نتایج تک سرنشینی اظهار داشت: خودرو های تک سرنشین ۴۰ درصد آلودگی بیشتر ایجاد می کنند و پنج برابر ترافیک بیشتری به شهر تحمیل می کنند.
وی با مقایسه ظرفیت خودرو های شخصی و حمل و نقل ریلی اظهار داشت: یک قطار با ظرفیت ۱۵۰۰ نفر می تواند بجای ۱۵۰۰ خودروی تک سرنشین مورد استفاده قرار گیرد.
علیمردانی با تاکید بر بهره وری پایین خودرو های تک سرنشین اظهار داشت: این خودرو ها بیشترین آلودگی و کمترین بهره وری را دارند و در مقابل، خطوط مترو می توانند شهروندان را بدون درگیر شدن با ترافیک به مقصد برسانند.

اتوبوس جایگزین ۴۰ خودروی تک سرنشین

وی همین طور ضمن اشاره به ظرفیت بالای حمل و نقل عمومی اظهار داشت: هر اتوبوس می تواند جایگزین حداقل ۴۰ خودروی تک سرنشین شود.
علیمردانی اضافه کرد: خودروی تک سرنشین سه صندلی خالی دارد و در صورتیکه فضای ضروری جهت جابه جایی چند نفر را در اختیار دارد، تنها یک نفر از ظرفیت آن استفاده می کند؛ ازاین رو افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می تواند به کاهش تعداد خودرو های حاضر در معابر کمک نماید.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اضافه کرد: خودروی تک سرنشین در شرایط ترافیکی حدود ۴۰ دقیقه بیشتر از اتوبوس زمان می برد؛ ازاین رو استفاده از خودروی شخصی لزوماً به معنای رسیدن سریع تر به مقصد نیست.

توسعه حمل و نقل عمومی در کنار تغییر الگوی سفر

توسعه مترو، افزایش ظرفیت اتوبوسرانی و ورود اتوبوس ها و تاکسی های برقی، قسمتی از مسیر مدیریت شهری برای کاهش وابستگی به خودروی شخصی است، اما به نظر می آید این اقدامات زمانی می تواند اثر بیشتری بر ترافیک و آلودگی داشته باشد که شهروندان هم از ظرفیت ایجادشده بیشتر استفاده نمایند.
در واقع، برای کاهش تعداد خودرو های حاضر در خیابان ها همیشه احتیاج به ساخت خیابان جدید نیست؛ گاهی یک انتخاب متفاوت برای سفر می تواند یک خودرو را از معبر حذف کند. استفاده از مترو، BRT، اتوبوس های شهری و برقی یا حتی هم سفر شدن چند نفر با یک خودرو، به معنای استفاده بهتر از ظرفیت موجود شهر است.
این موضوع در ایام سرد سال اهمیت بیشتری پیدا می کند؛ زمانیکه علاوه بر افزایش حجم سفرهای شهری، احتمال ماندگاری آلاینده ها هم بیشتر می شود و آلودگی هوا می تواند سلامت شهروندان را تحت تاثیر قرار دهد.
از سوی دیگر، کاهش تک سرنشینی تنها یک سفارش زیست محیطی نیست؛ کاهش تعداد خودرو ها در معابر می تواند به کاهش ترافیک، کوتاه تر شدن زمان سفر و استفاده بهتر از ظرفیت خیابان های تهران هم کمک نماید.
در نهایت، شاید قسمتی از راهکار ترافیک تهران در یک سؤال ساده خلاصه شود: آیا برای جابه جایی یک نفر، واقعا به یک خودرو نیاز است؟ اگر پاسخ در خیلی از سفرهای روزانه منفی باشد، انتخاب مترو، اتوبوس، BRT، تاکسی یا هم سفری می تواند قبل از آن که احتیاج به خیابان جدیدی ایجاد شود، قسمتی از خودرو های تک سرنشین را از معابر پایتخت بکاهد.
بطور خلاصه محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ ضمن اشاره به نتایج آلودگی هوا گفت سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خودرا از دست می دهند؛ آماری که در کنار مرگ سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات، ابعاد جدی نتایج حمل و نقل و عبور شهری را نشان میدهد پوریا علیمردانی، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به حجم سفرهای روزانه پایتخت گفت: روزانه ۲۰ میلیون سفر در تهران انجام می شود؛ ۲۰ میلیون رفت وآمد و ۲۰ میلیون انتخاب، اما ۶۲ درصد خودروها فقط یک سرنشین دارند. وی افزود: شاید مشکل تهران کمبود خیابان نباشد، بلکه صندلی های خالی باشد؛ چراکه ۶۲ درصد خودروها در تهران تک سرنشین هستند و اگر فقط نیمی از خودروهای تک سرنشین یک همراه داشته باشند، گاهی یک نفر بیشتر در خودرو می تواند به معنای هزاران خودروی کمتر در خیابان ها باشد. علیمردانی افزود: در تهران از هر ۱۰ خودرو، بیشتر از ۶ خودرو فقط یک نفر را جابه جا می کند و ما با خودروهای خالی شهر را پر کرده ایم. مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ضمن اشاره به نتایج تک سرنشینی گفت: خودروهای تک سرنشین ۴۰ درصد آلودگی بیشتر ایجاد می کنند و پنج برابر ترافیک بیشتری به شهر تحمیل می کنند. وی با مقایسه ظرفیت خودروهای شخصی و حمل و نقل ریلی گفت: یک قطار با ظرفیت ۱۵۰۰ نفر می تواند بجای ۱۵۰۰ خودروی تک سرنشین مورد استفاده قرار گیرد. علیمردانی با تأکید بر بهره وری پایین خودروهای تک سرنشین گفت: این خودروها بیشترین آلودگی و کمترین بهره وری را دارند و در مقابل، خطوط مترو می توانند شهروندان را بدون درگیر شدن با ترافیک به مقصد برسانند. وی همینطور ضمن اشاره به ظرفیت بالای حمل و نقل عمومی گفت: هر اتوبوس می تواند جایگزین حداقل ۴۰ خودروی تک سرنشین شود. علیمردانی افزود: خودروی تک سرنشین سه صندلی خالی دارد و در صورتی که فضای ضروری جهت جابه جایی چند نفر را در اختیار دارد، تنها یک نفر از ظرفیت آن استفاده می کند؛ از این رو افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می تواند به کاهش تعداد خودروهای حاضر در معابر کمک کند. مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران افزود: خودروی تک سرنشین در شرایط ترافیکی حدود ۴۰ دقیقه بیشتر از اتوبوس زمان می برد؛ از این رو استفاده از خودروی شخصی لزوماً به معنای رسیدن سریع تر به مقصد نیست.
1405/06/28
11:29:36
5.0 / 5
5
تگهای خبر: خودرو , دستگاه , سفر , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان رهاتل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب رهاتل
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات

رهاتل: نبض تپنده دنیای ارتباطات و فناوری از دنیای موبایل و اینترنت گرفته تا آخرین دستاوردها در عرصه مخابرات