تنفس 23 روز هوای مطلوب در تهران طی اردیبهشت
رهاتل: برمبنای داده های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، تهرانی ها طی دومین ماه سال 1404، 23 روز هوای قابل قبول تنفس کردند.
به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، داده های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان میدهد که تهرانی ها در اردیبهشت ماه سال جاری ۲۳ روز هوای قابل قبول و هشت روز هوای ناسالم برای گروههای حساس تنفس کردند. در این بازه زمانی آلوده ترین روز ۳۰ اریبهشت با شاخص ۱۲۱ و سالم ترین روز اول اردیبهشت با شاخص ۶۶ ثبت گردید. آلاینده شاخص روزهای آلوده، ذرات معلق کوچک تر از ۲.۵ میکرون بود.
پایتخت نشینان سال ۱۴۰۳ در همه روزهای اردیبهشت ماه هوای «قابل قبول» تنفس کردند. باتوجه به مطلوب بودن هوای پایتخت در تمام روزهای اردیبهشت، آلاینده شاخصی برای این ماه ثبت نشده است.
آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان میدهد اردیبهشت سال ۱۴۰۲ شهروندان تهرانی تعداد روزهای آلوده کمتری را نسبت به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ تجربه کردند. در طول این مدت هوای تهران تنها دو روز برای گروههای حساس آلوده بود این در حالیست که سال ۱۴۰۱ در این ماه هشت روز گروههای حساس و دو روز تمامی گروه ها هوای آلوده را تنفس کرده اند.
کیفیت هوای تهران در دومین ماه بهار ۱۴۰۲ و مقایسه آن با سال پیش از آن نشان میدهد که در اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۱ روز هوای قابل قبول ثبت گردید.
همچنین تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ دو روز هوای پاک را به خود دید این در حالیست که سال ۱۴۰۱ شهروندان تهرانی هیچ روزی هوای پاک تنفس نکردند.
آلاینده شاخص هوای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ طی ۲۳ روز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، طی چهار روز دی اکسید نیتروژن، طی سه روز ازن و یک روز ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون بود اما سال پیش از آن ۲۸ روز آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بود، یک روز دی اکسید نیتروژن، یک روز ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون و یک روز ازن ثبت شده بود.
کمینه شاخص ثبت شده برای آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در سال ۱۴۰۲عدد ۴۸ و بیشینه آن عدد ۱۱۰ را نشان میدهد.
کیفیت هوای پایتخت در اردیبهشت ماه ۹۸ تا ۱۴۰۱
آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره ی وضعیت آلودگی هوای تهران طی اردیبهشت ماه سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ نشان میدهد کیفیت هوای تهران طی اردیبهشت سال ۱۴۰۱ نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۰ تعداد روزهای آلوده بیشتری را داشت چونکه کیفیت هوای پایتخت طی اردیبهشت سال قبل ۲۱ روز در وضعیت قابل قبول، هشت روز در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس و دو روز ناسالم برای تمامی گروه ها قرار داشت اما در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ کیفیت هوای تهران در تمامی ۳۱ روز قابل قبول بود.
آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون طی ۲۸ روز، آلاینده دی اکسید نیتروژن طی یک روز، آلاینده ازن طی یک روز و ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون نیز به مدت یک روز، آلاینده شاخص هوای اردیبهشت سال ۱۴۰۱ بودند این در حالیست که فروردین ماه سال ۱۴۰۰ نیز آلاینده شاخص هوای تهران برای ۲۳ روز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، برای پنج روز دی اکسید نیتروژن و سه روز ازن بود.
طی دومین ماه بهار سال ۹۹ تهرانی ها یک روز هوای پاک و ۳۰ روز هوای قابل قبول را تنفس کردند. آلاینده شاخص در این بازه زمانی در ۱۹ روز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، در ۱۰ روز دی اکسید نیتروژن و در دو روز ازن بود. در این سال، تهران هیچ روزی هوای آلوده را به خود ندید.
اردیبهشت سال ۹۸ نیز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در ۲۴ روز و ازن در هفت روز، آلاینده شاخص بود. تهرانی ها در این ماه چهار روز هوای پاک و ۲۷ روز هوای قابل قبول را تنفس کردند همین طور در دومین ماه این سال پایتخت هیچ روزی هوای آلوده را به خود ندید.
از اعداد و رنگ های شاخص کیفیت هوا چه می دانید؟
شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم بندی می شود. بر طبق این تقسیم بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناکست.
گفتنی است در هوای پاک که با رنگ سبز نشان داده می شود، شرایط کیفیت هوا مناسب می باشد و خطری برای سلامت انسان ندارد. در هوای سالم که به رنگ زرد شناخته می شود، کیفیت هوا قابل قبول و غلظت آلاینده ها کمتر از حدی است که بر سلامت انسان تاثیر منفی داشته باشد اما در هوای ناسالم برای گروههای حساس که به رنگ نارنجی نشانه گذاری می شود، مقدار AQI بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ قرار می گیرد که در نتیجه آن گروههای حساس اثرپذیری بیشتری از آلودگی هوا خواهند داشت.
در هوای ناسالم که به رنگ قرمز است، کلیه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار می گیرند و حتی ممکنست گروههای حساس گرفتار عوارض شدیدتری شوند. افزون بر این در هوای بسیار ناسالم که به رنگ بنفش نشان داده می شود و عدد AQI بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار می گیرد، احتمال بروز عوارض جدی برای سلامت افراد جامعه بیشتر می شود.
منبع: رهاتل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان رهاتل در مورد این مطلب