ستاری مطرح كرد
رفع چالش صدور مجوز برای پهپادها از جانب معاونت علمی، فناوری پرنده بدون سرنشین جزو حوزه های نوآور
به گزارش رهاتل معاون علمی وفناوری رئیس جمهور غیر قابل شناسایی بودن پهپادها را از چالش های این حوزه نام برد و اظهار داشت: ما به منظور استفاده وسیع از پهپادها از چهار سال قبل كارگروهی در معاونت علمی تشكیل دادیم كه در آن چالش صدور مجوزها از راه ارگان های نظامی رفع شده است.
به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، دكتر سورنا ستاری در حاشیه بازدید از رویداد فناورانه صنایع، شركت ها و استارتاپ های حوزه محصولات و خدمات پهپادها در جمع خبرنگاران با بیان این كه حوزه پهپادها جزو حوزه هایی است كه ما در آن مزیت های جدی داریم، اظهار نمود: چون كه خیلی از بخش ها و شركت ها محصولاتی با مزیت رقابتی تولید كرده اند و حتی در بعضی موارد بهتر از محصولات عرضه شده در دنیا است.
وی مبحث جدی در زمینه طراحی و ساخت پهپادها را سرریز فناوری های بوجود آمده در این زمینه عنوان نمود و خاطرنشان كرد: در بخش های غیر نظامی پهپادهای با كاربرد در حوزه های نقشه برداری و پایش های مختلف كه همه ارگان ها به آن نیاز دارند همچون وزارت نیرو، جهاد كشاورزی و سازمان نقشه برداری تولید شده است.
ستاری تصریح كرد: این محصولات با هزینه های بسیار كمتر نسبت به نمونه های خارجی عرضه شده است كه همچون آن می توان به پهپادهای سم پاشی اراضی اشاره نمود و شركت های دانش بنیان فعال در این عرصه به دانش فنی طراحی ساخت این نوع پهپادها دست پیدا كردند و همینطور توانستند سفارش هایی دریافت نمایند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاكید بر این كه شركت های دانش بنیان فعال در این عرصه توانستند فرهنگ استفاده وسیع از پهپادها را نهادینه كنند، تصریح كرد: بگونه ای كه به جرئت می توان گفت ۹۶ درصد از شركت های حاضر در این رویداد شركت های خصوصی هستند كه موفق شدند محصولات خویش را بخصوص در بخش های طراحی بومی سازی كنند.
ستاری تصریح كرد: این شركت ها همینطور قادر هستند پهپادهای با تناژهای مختلف و با مداومت پروازی مختلف عرضه كنند و در این زمینه توانمندی خوبی در كشور ایجاد كنند.
معاون علمی رئیس جمهور حوزه پهپادها را جزو حوزه های دارای نوآوری دانست و خاطرنشان كرد: این بخش به واسطه نوآوری است كه توسعه یافته است.
ستاری همینطور با اشاره به چالش شركت های دانش بنیان فعال در زمینه طراحی و ساخت پهپادها اظهار داشت: صدور مجوز برای این شركت ها در سه سال قبل به صورت جدی مطرح بود، ولی با راه اندازی كارگروهی در معاونت علمی این چالش مرتفع شده و امروزه به صورت وسیع با صدور مجوزها، از پهپادها استفاده می شود.
وی در عین حال با تاكید براین كه استفاده از پهپادها مسائل امنیتی خاصی دارند، توضیح داد: یكی از اشكالات پهپادها غیر قابل شناسایی بودن آنها است كه این امر می تواند برای هر سیستم نظامی تهدید به شمار برود.
وی افزود: بر این اساس در كارگروهی كه در معاونت علمی از چهار سال قبل تشكیل شده، این مسائل حل شده و توانستیم مجوزهای مربوط به پهپادها را از ارگان های نظامی دریافت نماییم.
ستاری با تاكید بر این كه پهپادهایی كه امروز در این رویداد عرضه شده، از جانب شركت هایی است كه بیشتر از ۹۵ درصد آن های خصوصی است و افزود: این پهپادها از نوع پهپادهای غیر نظامی هستند، ولی پهپادهای نظامی از فناوری های بالایی برخوار هستند.
وی تصریح كرد: مبحث جدی ما در این رویداد آن است كه چگونه از این تكنولوژی ها كه به خوبی توسعه یافته اند، در بخش سیویل استفاده نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب