به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همان گونه كه پیش از این به مبحث عرضه وای فای مجانی تا یك حجم محدود توسط اپراتورهای عرضه دهنده اینترنت اشاره كرده بود، در ایام اخیر هم با اشاره به این موضوع، اپراتورها را به این كار دعوت كرد.
در این باره داوود زارعیان - معاون شركت مخابرات ایران- در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این پیشنهاد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اینكه وای فای در كشورهای مختلف تقریبا مكمل شبكه موبایل است، اظهار داشت: شاید بتوان دو كاركرد جدی برای وای فای قائل شد؛ كاركرد اول در مكان هایی كه تعداد مشتركان تلفن همراه زیاد می گردد و شبكه وای فای با تكنیك وای فای آپلودینگ، به شبكه موبایل كمك می كند. برای مثال در ورزشگاه هایی كه ۱۰۰ هزار نفر برای دیدن بازی می روند یا در فرودگاه هایی كه در روزهای خاصی مسافر زیاد می گردد.
وی ادامه داد: مورد استفاده دیگر وای فای برای كسانی است كه به طور موقت در یك مكان قرار می گیرند، اگر امكان خریداری سیم كارت نداشته باشند یا نیازی پیدا كنند كه بخواهند آن نیاز را با استفاده از وای فای برآورده كنند. معمولا در فرودگاه های بین المللی، مكان های نمایشگاهی و مكان های مشابه این موارد یافت می گردد.
آغاز طرح توسعه وای فای از یك سال و نیم پیش
معاون شركت مخابرات ایران با اشاره به اینكه شركت مخابرات ایران طرح توسعه وای فای را از حدود یك سال و نیم پیش آغاز كرده است، اضافه كرد: هم اكنون در خیلی از استان ها این طرح شروع شده و تجهیزات وای فای در حال نصب است. در مكان هایی مانند خیلی از فرودگاه ها و مكان های عمومی مورد بهره برداری قرار گرفته است.
زارعیان همینطور تصریح كرد: پیش بینی می كنیم در آینده حجم بیشتری درخواست برای وای فای باشد. همینطور فرودشگاه ها، ورزشگاه ها، نمایشگاه ها، بیمارستان ها، مجموعه مكان هایی كه احتمال جمع شدن افراد وجود دارد، مكان های مناسبی برای عرضه وای فای است. ضمن این كه پیش بینی این است كه در آینده در كل سطح شهرهای بزرگ هم وای فای توسعه پیدا كند.
توسعه وای فای می تواند به تلفن های همگانی هم برسد
وی درباره روند تغییر كاربری كیوسك های تلفن همگانی و استفاده از آنها برای عرضه وای فای كه پیش از این مطرح شده بود، اظهار داشت: ما بحث وای فای را به شكل دیگری توسعه می دهیم اما ممكن است به باجه های تلفن همگانی هم برسد. این طرح مقداری سازوكارهای اجرایی و امنیتی دارد كه باید تنظیم شود، اما از نظر فنی كار دشواری نیست. البته خرید و نصب آنتن و اجرای شبكه هزینه دارد، اما علی رغم این هزینه، این كار را انجام می دهیم. همینطور از آن جایی كه اپراتورها هم به دنبال مزیت هستند، این كار را انجام خواهند داد.
معاون شركت مخابرات ایران ادامه داد: در بعضی از استان ها كاربرد وای فای را برای كیوسك ها تولید كردیم كه فرد با رجوع در كیوسك می تواند نیاز را حل كند. بیش از یك سال است كه در بعضی از مكان ها به صورت آزمایشی این كار را شروع كردیم. اما با عنایت به توسعه تلفن همراه و بخصوص نسل سه و چهار، فكر می كنیم از نظر تجاری، توسعه وای فای بهتر از توسعه تلفن های همگانی است، زیرا افراد بیشتر در حال تحرك از شبكه استفاده می كنند.
شركت گوگل طرح اینترنت مجانی را در بعضی از كشورها پیاده سازی كرده است؛ زارعیان در پاسخ به اینكه آیا می توان این ایده را در نظر گرفت كه در ایران هم مانند سایر كشورها وای فای مجانی عرضه شود، تصریح كرد: این اتفاق بطور قطع می افتد. در بعضی از كشورها وای فای مجانی در فرودگاه ها، محل های نمایشگاهی و هتل ها وجود دارد. ازاین رو این روند در حال توسعه است.
معاون شركت مخابرات ایران با اشاره به ایجاد محدودیت حجمی برای هر شخص در استفاده از اینترنت وای فای مجانی اظهار نمود: اپراتورها طوری تنظیم كردند كه در جاهایی مانند هتل، ورزشگاه یا نمایشگاه كه فرد از قبل رجیستر شده و هزینه ای پرداخت كرده است، اصولا محدودیت قائل نمی شوند، اما در سایر مكان ها محدودیت قائل می شوند.