رهاتل

طبیعی اما سمی!، عسل جنون آور چیست؟

طبیعی اما سمی!، عسل جنون آور چیست؟

رهاتل: «عسل جنون آور» یا «عسل توهم زا» که از شهد گل های خرزهره هندی به دست می آید، حاوی سمی طبیعی است که می تواند ضربان قلب و فشار خون را به شدت کم کند.


به گزارش رهاتل به نقل از خبر آنلاین، عسل توهم زا «Mad Honey» بیشتر در مناطق کوهستانی هیمالیا تولید می شود. زنبور صخره ای هیمالیا، با نام علمی Apis laboriosa، از گل های خرزهره هندی تغذیه می کند که شهد آن حاوی ماده ای سمی به نام گرایانوتوکسین است که در عسل تجمع پیدا می کند.
این ماده می تواند روی عملکرد قلب اثر بگذارد. بنابراین، ضربان قلب ممکنست بشکل خطرناکی کاهش پیدا کند و فشار خون هم افت کند. علائمی مانند سرگیجه، تهوع، ضعف و تعریق معمولا می توانند از حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از مصرف شروع شوند. در موارد شدید، مسمومیت می تواند احتیاج به درمان فوری پزشکی داشته باشد.
خطر بزرگ عسل توهم زا طبق گزارش Conversation، یکی از اشکالات اصلی اینست که مقدار گرایانوتوکسین در همه نمونه های عسل یکسان نیست. فصل برداشت، منطقه و حتی هر محموله عسل می تواند میزان سم را تغییر دهد. بنابراین نمی توان یک مقدار ثابت را برای مصرف ایمن همه انواع «عسل توهم زا» تعیین کرد.
در نپال، مردم محلی قرن هاست این عسل را برداشت می کنند و دانش سنتی در رابطه با مصرف آن دارند. اما فروش اینترنتی این محصول سبب شده اشخاصی در کشورهای دیگر هم بتوانند آنرا خریداری کنند. اشخاصی که احیانا هیچ اطلاعی از تفاوت میزان سم در نمونه های مختلف ندارند.
محققان ۲۷ مقاله علمی را که در مجموع ۶۸ مورد مسمومیت را از سال ۲۰۰۹ به بعد گزارش کرده بودند، بررسی کردند. حدود ۷۲ درصد افراد مسموم شده مردان میانسال بودند. خیلی از آنها عسل را به عنوان درمان سنتی برای فشار خون بالا یا مشکلات جنسی استفاده می کردند.
فروش اینترنتی مشکل را جهانی کرد فروشندگان اینترنتی گاهی این عسل را به عنوان یک محصول طبیعی، ماده ای روان گردان یا حتی «ابرغذا» تبلیغ می کنند. اما هشدارهای مربوط به خطر مسمومیت همیشه به وضوح روی محصولات درج نمی شود.
موارد مسمومیت در رابطه با عسل هیمالیایی در کشورهای خارج از نپال هم گزارش شده است. در کره جنوبی، ۱۵ مورد مسمومیت از سال ۲۰۱۳ ثبت شده و موارد دیگری هم در فرانسه و قطر گزارش شده اند.
محققان تاکید می کنند که پزشکان در خیلی از کشورها به ندرت با این نوع مسمومیت رو به رو می شوند. بدین سبب ممکنست بیمار هم فراموش کند به پزشک بگوید که چنین عسلی مصرف کرده است و تشخیص با تأخیر صورت گیرد.
در بیشتر موارد گزارش شده در نپال، بیماران با درمان پزشکی بهبود پیدا کرده اند و در مرور جدید موارد بررسی شده، مرگی در نپال ثبت نشده است. در عین حال، منابع پزشکی مسمومیت با گرایانوتوکسین را بالقوه خطرناک و حتی تهدیدکننده زندگی می دانند.
بطور خلاصه پژوهشگران تأکید می کنند که پزشکان در بسیاری از کشورها به ندرت با این نوع مسمومیت روبه رو می شوند. در بیشتر موارد گزارش شده در نپال، بیماران با درمان پزشکی بهبود پیدا کرده اند و در مرور جدید موارد بررسی شده، مرگی در نپال ثبت نشده است.
1405/06/06
12:45:22
5.0 / 5
16
تگهای خبر: اینترنت , دانش , فروش , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان رهاتل در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب رهاتل
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات

رهاتل: نبض تپنده دنیای ارتباطات و فناوری از دنیای موبایل و اینترنت گرفته تا آخرین دستاوردها در عرصه مخابرات