رهاتل
در یك كتاب بررسی شد

دستکاری در رسانه های اجتماعی

دستکاری در رسانه های اجتماعی کتاب «دستکاری در رسانه های اجتماعی» نوشته محققان دانشگاه آکسفورد با ترجمه عباس رضایی ثمرین (روزنامه نگار) و رسول صفرآهنگ (پژوهشگر علوم سیاسی) منتشر گردید.


به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، این کتاب در ۳۶۶ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۷۵ هزار تومان انتشار یافته است.
در معرفی ناشر از کتاب «دستکاری در رسانه های اجتماعی» می خوانیم: "این کتاب که در سال ۲۰۱۹ در چارچوب یک پروژه تحقیقاتی فراملیتی در موسسه تحقیقات اینترنت دانشگاه آکسفورد نوشته شده، به یکی از مهم ترین مسائل مبتلابه جامعه امروز یعنی دستکاری حقیقت در شبکه های اجتماعی از راه به کارگیری فرایندهای اتوماتیک و حساب های جعلی می پردازد.
در این پروژه، محققانی از کشورهای مختلف، روند دستکاری در رسانه های اجتماعی را در ۹ کشور مختلف بررسی نموده و مقاله های مجزایی را درباره هر یک از کشورها نوشته اند. در هر یک از این مقالات، فضای کلی رسانه های اجتماعی، گروههای ذی نفع و فعال، جریان سازی های دروغین و در نهایت تأثیر این جریان سازی ها در رویدادهای سیاسی و اجتماعی کشورهای هدف مطالعه به دقت بررسی شده است.
روسیه، اوکراین، کانادا، لهستان، تایوان، برزیل، آلمان، آمریکا و چین کشورهایی هستند که در این کتاب، روند «پروپاگاندای رایانشی» در آنها از راه پایش فضای رسانه های اجتماعی و بررسی رویدادهای خاص سیاسی و اجتماعی مورد مطالعه قرار گرفته است. پروپاگاندای رایانشی اصطلاحی است که در این کتاب دستکاری افکار عمومی در بستر اینترنت و شبکه های اجتماعی را توضیح می دهد. این نوع پروپاگاندا بعنوان یک روش ارتباطی، به استفاده از الگوریتم ها، فرایندهای اتوماتیک و عوامل انسانی برای مدیریت فضای کلی رسانه های اجتماعی یا توزیع اطلاعات گمراه کننده از راه این پلت فرم ها اطلاق می شود. بعنوان بخشی از این فرآیند، نرم افزارهای خودکار مثل روبات ها به منظور دستکاری افکار عمومی در طیف متنوعی از پلت فرم ها و شبکه های درون اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. این نرم افزارها با شرکت در گفت وگوهای آنلاین یا پاسخ دادن به کاربران دیگر، در واقع رفتار کاربران واقعی را تقلید می کنند. با این روش از آنها در رسانه های اجتماعی به منظور تقویت یا سرکوب پیام های سیاسی خاص استفاده می شود.
در این کتاب که یکی از مهم ترین کتاب ها در حوزه مطالعات رسانه های اجتماعی در جهان به شمار می آید، روند مداخلات قدرت های داخلی و خارجی از راه پروپاگاندای رایانشی در رویدادهای سیاسی مهمی همچون انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، انقلاب یورومیدانِ اوکراین، پرونده فساد دولتی بزرگ در برزیل معروف به «فساد کارواش» و موارد مختلف دیگر مورد کاوش و بررسی قرار گرفته است.
سرپرست نویسندگان کتاب دستکاری در رسانه های اجتماعی، ساموئل سی. وولی و فیلیپ ان. هاوارد از محققان برجسته حوزه مطالعات اینترنت و هوش مصنوعی هستند که پیش از این مقالات و کتاب های گوناگونی را در این حوزه منتشر نموده اند. مترجمان این کتاب هم عباس رضایی ثمرین، روزنامه نگار و پژوهشگر رسانه و رسول صفرآهنگ، پژوهشگر علوم سیاسی هستند. رضایی ثمرین پیش از این دو کتاب «چگونه با خبرنگاران مصاحبه کنیم» و «ارتباطات بحران در رسانه های اجتماعی» را هم ترجمه کرده که از جانب انتشارات ثانیه به چاپ رسیده است."





منبع:

1400/09/08
22:00:17
5.0 / 5
786
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , دانش , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات