رهاتل
در پژوهشگاه ICT ؛

مركز ملی اشتراك گذاری هشدارهای امنیت سایبری ایجاد می شود

مركز ملی اشتراك گذاری هشدارهای امنیت سایبری ایجاد می شود به گزارش رهاتل مركز ملی اشتراك گذاری و عرضه هشدارهای امنیت سایبری (سامانه ماها) در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد می شود.



به گزارش رهاتل به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستاوردهای پژوهشی حاصل از پروژه «طراحی و پیاده سازی سامانه اشتراك گذاری و عرضه هشدارهای امنیتی» و كاربردهای سامانه «ماها» در دومین جلسه فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری در پژوهشگاه ICT به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
هدف سامانه «ماها»، ایجاد نهاد مرجع و قابل اعتماد تجمیع و اشتراك گذاری آگاهی وضعیتی جهت اتخاذ تصمیمات كم مخاطره ملی در فضای سایبری است و چشم انداز قابل تصور برای آن تحقق دفاع بازدارنده سایبری ملی از راه ارتقای آگاهی وضعیتی با ایجاد مراكز اشتراك گذاری و عرضه هشدارهای امنیتی خواهد بود.
ایجاد، ارتقاء و اشتراك گذاری آگاهی وضعیتی دقیق و جامع، هماهنگی و هدایت متمركز مدیریت تهدیدات ملی سایبری در حوزه زیرساخت های حیاتی و مهم و نقش آفرینی در جهت تحقق سكوی همكاری متقابل بین نهادهای مختلف حاكمیتی مرتبط در حوزه مخاطرات ملی سایبری در قالب نظام های مصوب از مأموریت های اصلی این سامانه است.
براین اساس عرضه دستاوردهای پژوهشی و كاربردی سامانه «ماها» یكی از موضوعات اصلی در فروم های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، است كه در این نشست اقدامات مختلف درباره طراحی، پیاده سازی و تست این سامانه و تدوین و تبیین قوانین و مقررات لازم در حوزه اشتراك گذاری اطلاعات تهدیدات سایبری ملی، بررسی گردید. علیرضا عنایتی مجری پروژه و مسئول این نشست با تاكید بر اهمیت و ضرورت اشتراك گذاری اطلاعات در جهت تشخیص و مدیریت تهدیدات ملی تصریح كرد: تهدید ملی، تهدیدی است كه در نتیجه تحلیل های تجمیعی و با در نظر گرفتن شاخصهای ملی، دارای سطح مخاطره ای بالاتر از حد آستانه تشخیص داده می شود و نهادهای حاكمیتی تصمیم گیری نهایی برای مواجهه با آنرا به عهده می گیرند.
وی اظهار داشت: اشتراك گذاری آگاهی به صورت ساختار یافته و با رعایت اصول حفظ اعتماد، حریم خصوصی و حقوق عمومی، منجر به سازگاری و یكپارچگی تصمیم گیری ها در سطوح و قلمروهای مختلف می شود و در نتیجه آن، هم افزایی سیاست ها، راهبردها، اهداف و اقدامات ایجاد خواهد شد.
در این جلسه به نقش كلیدی اشتراك گذاری اطلاعات تهدیدات در نیل به آگاهی وضعیتی سایبری ملی تاكید و تصریح شد كه كلیت این آگاهی شامل نمایشی جامع از وضعیت سایبری ملی، وضعیت زیرساخت های حیاتی و سطح مخاطره تهدیدات بر مبنای اثر آنها بر منافع ملی است. مقرر است سلسله جلسات فروم اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات تهدیدات سایبری در ۸ جلسه و پیرامون دو پروژه «طراحی و پیاده سازی سامانه اشتراك گذاری و تحلیل اطلاعات امنیتی» و «طراحی و پیاده سازی سامانه اشتراك گذاری و عرضه هشدارهای امنیت سایبری» كه به صورت موازی در حال اجرا هستند، در محل پژوهشگاه ICT برگزار گردد.
در این فروم موضوعات ساختار نهادی كشورهای پیشرو و همینطور نحوه هماهنگی نهادها در جهت مقابله و مدیریت تهدیدات و بحران های سایبری و در ادامه مولفه ها، ابعاد و ابزارهای اشتراك گذاری اطلاعات امنیتی عرضه شد.

1398/09/05
20:52:02
5.0 / 5
4579
تگهای خبر: ارتباطات و فناوری اطلاعات , سایبر , فناوری , فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات