رهاتل
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

شبكه ملی اطلاعات تضمین كننده سلامت اطلاعات است

شبكه ملی اطلاعات تضمین كننده سلامت اطلاعات است به گزارش رهاتل دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: شبكه ملی اطلاعات تضمین كننده سلامت اطلاعات و دسترسی دائمی به اطلاعات برای ملت ایران است كه اهمیت بسیار زیادی دارد.



به گزارش رهاتل به نقل از شورایعالی انقلاب فرهنگی، همایش ملی زیست بوم دسترسی همگانی به اطلاعات با حضور سعید رضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی امروز دوشنبه ۲۲ مهر در سالن شهید بهشتی دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار گردید.
سعید رضا عاملی با اشاره به تاریخچه دسترسی آزاد به اطلاعات اظهار داشت: این مساله موضوعی بین المللی و منعكس كننده نیاز بشریت به دسترسی آزاد به اطلاعات است كه در كشور ما در سال ۱۳۸۷ با تصویب قانون «انتشار آزاد اطلاعات» مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: كمیته اجرایی برای اجرایی سازی سند دسترسی آزاد به اطلاعات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به مصوبه یونسكو برای «برنامه اطلاعات برای همه» اظهار داشت: در این مصوبه ۵ اولویت ذكر شده كه اولویت اول آن اطلاعات برای توسعه و اولویت دوم سواد اطلاعاتی است.
وی اضافه كرد: به نظر بنده بنیان دسترسی به اطلاعات توسعه دانش عمومی و گسترش سواد اطلاعاتی است.
عاملی اظهار داشت: حفاظت از اطلاعات اولویت سوم این مصوبه بوده است كه اگر شبكه ملی اطلاعات در ایران شكل گرفت و در شورایعالی فضای مجازی به تصویب رسید، در همین راستا بوده است.
برخی شبكه ملی اطلاعات را همان اینترنت ملی تلقی می كنند
وی با اشاره به تعریف نادرست شبكه ملی اطلاعات با عنوان اینترنت ملی اظهار داشت: برخی شبكه ملی اطلاعات را همان اینترنت ملی تلقی می­ كنند حال آنكه برخلاف این تصور، شبكه ملی اطلاعات زیرساخت داده ­های ملی كشور محسوب می­ شود كه باید حفاظت شود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تصریح كرد: كشور دارای داده های ملی مثل داده ثبت احوال، شبكه بانكی، اطلاعات در رابطه با لایه سامانه موقعیت مكانی و صدها لایه اطلاعاتی و داده ای مهم دیگر است كه بر بستر شبكه ملی اطلاعات بار گذاری می شود، بعنوان مثال شهر تهران بیشتر از ۱۳۰ لایه داده اطلاعاتی دارد كه بعنوان داده های ملی باید از آن حفاظت و حراست به عمل آید، چنانكه تصرف نابه جا در این شبكه ملی می­تواند مشكلات زیادی را برای كشور فراهم آورد.
وی اضافه كرد: شبكه ملی اطلاعات تضمین كننده سلامت اطلاعات و دسترسی دائمی به اطلاعات برای ملت ایران است كه اهمیت بسیار زیادی دارد.
عاملی افزود: اخلاق اطلاعاتی اولویت چهارم است كه ذیل آن حفاظت از حقوق مؤلف مورد توجه قرار گرفته است و در اولویت پنجم دسترسی آزاد به اطلاعات است.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اولویت و اهمیت ارتقای دانش عمومی اظهار داشت: اتكای انگیزه ای دسترسی آزاد به اطلاعات، دانش عمومی است و دانش عمومی یعنی قرار گرفتن در فضای رشد و تعالی فردی و اجتماعی.
وی اضافه كرد: این دانش شامل مجموعه اطلاعاتی می شود كه یك شهروند برای دسترسی به كیفیت رضایتمندی زندگی به آن نیاز دارد و ارتقاء آن می تواند باعث تقویت شهروندی و تقویت چرخه مردم سالاری در جامعه شود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به خصوصیت های فراگیری در فضای مجازی اظهار داشت: در فضای مجازی، در معرض گذاردن اطلاعات در رابطه با مردم هدف است و فضای فراگیر مجازی، در پیوند با اینترنت همه چیزها و ماهیت غیرمركزی در همه جا حاضر، محقق می شود.
وی اضافه كرد: اینترنت، فضای دسترسی همگان را به صورت فراگیر فراهم میكند و بحث فراگیری (pervasiveness) بر اتصال دیوایسها (Devices) به همه پدیده ها تمركز دارد كه به دنبال آن هرچه دامنه اتصال دیوایس ها(Devices) به پدیده ها توسعه بیشتری پیدا كند، فراگیری هم قلمرو بیشتری به دست می­آورد.
عاملی تصریح كرد: در مبحث اینترنت همه پدیده ها، بحث اتصال دیوایس ها (Devices) به اطلاعات، اشیاء و انسان هاست كه در واقع به معنای اتصال همه چیزها و همه پدیده ­ها در مقیاس نانو-بایو است.
وی اضافه كرد: این اندازه اتصال به همه پدیده ها دامنه فراگیری از اطلاعات را فراهم می­كند كه گستره وسیعی را به دنبال می­آورد.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با طرح این سؤال كه "پیوندهای فضای فراگیر مجازی و اطلاعات عمومی چیست؟ " تصریح كرد: یكی از این پیوندها دامنه فراگیر اطلاعات عمومی به عرصه گسترده ای از پدیده های انسانی، ارتباطی و طبیعی است كه در فضاهایی چون فضای معماری اینترنتی، بُعد خوشه بندی و داده های لایه بندی شده و یكپارچگی داده هی اینترنتی مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: یكی دیگر از قابلیت های پیوند فضای فراگیر مجازی با اطلاعات عمومی تأمین دسترسی آزاد به اطلاعات و دانش است كه از دو طریق تأمین می شود و یكی از راه در دسترس قرار دادن دانش و اطلاعات و دیگری از راه تبدیل اطلاعات به داده و تبدیل داده به خدمات یا هوشمندسازی نظام مند علمی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اظهار داشت: با وقوع انقلاب دیجیتال فشار بر این بود كه مجموعه اطلاعات تبدیل به داده رقومی شود و به دنبال آن مبحث تبدیل داده های رقومی به خدمات و سرویس مورد توجه قرار گرفت كه یكی از این خدمات قراردادن اطلاعات در دسترس افراد مختلف بوده است.
دسترسی آزاد به اطلاعات و دانش مستلزم تكمیل چرخه زیرساختی و دانشی است
وی اضافه كرد: دسترسی آزاد به اطلاعات و دانش مستلزم تكمیل چرخه زیرساختی و دانشی است كه زیرساخت اجتماعی اطلاعات، زیرساخت فناوری اطلاعات، توجه به مالكیت ذی­نفعان، توسعه وب، محتوا و كاربر نهایی(پشتیبانی امنیتی، دستیاری و حفظ حریم خصوصی) را دنبال می كند.


منبع:

1398/07/23
15:19:25
5.0 / 5
4090
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات