رهاتل

قربانی بعدی جنگ تجاری چین و آمریكا كیست؟

قربانی بعدی جنگ تجاری چین و آمریكا كیست؟ به گزارش رهاتل به دنبال تشدید تنش های سیاسی و تجاری میان چین و آمریكا، به نظر می آید علاوه بر اندروید، سیستم عامل ویندوز هم مقرر است در چین بزودی با یك نسخه اختصاصی جایگزین شود.


به گزارش رهاتل به نقل از ایسنا، اگر اخبار و گزارش های مدت اخیر را به پیگیری كرده باشید، قطعا متوجه شده اید كه آتش مشكلات و كشمكش های میان چین و ایالات متحده آمریكا بیشتر از پیش شعله ور شده و این طور كه به نظر می آید به این زودی خاموش نمی گردد.
ماجرا از آغاز سال قبل میلادی شروع شد زمانی كه دولت ترامپ، ریاست جمهوری ایالات متحده آمریكا به افترا جاسوسی و همكاری با دولت چین، فروش محصولات و نصب تجهیزات مخابراتی و هرگونه فعالیت شركت های چینی هواوی و زد تی ای را در خاك این كشور ممنوع اعلام نمود. با اینكه مقامات این شركت ها بارها تمامی اتهامات وارده را رد و تكذیب كردند اما كاخ سفید همچنان به سنگ اندازی و تحریك سایر كشورهای هم پیمانش ادامه داد تا آنها هم تحت تأثیر همین نگرانی های امنیتی از ادامه فعالیت و همكاری با هواوی دست بردارند.
در كنار همه این اتفاقات، آتش جنگ تجاری میان چین و آمریكا هم با دستور ترامپ برای افزایش تعرفه های گمركی و واردات محصولات از چین به ایالات متحده شعله ورتر شد و بر تنش های سیاسی و تجاری میان این دو كشور افزود.
كمتر از یك ماه پیش بود كه دولت ترامپ با انتشار فهرستی جدید از شركت های ممنوعه برای تجارت با آمریكا، نام شركت چینی هواوی را در آن قرائت كرد و بدین ترتیب تمامی شركت های آمریكایی و بین المللی را كه تمایل به تجارت با ایالات متحده دارند، را از معامله و همكاری با هواوی منع كرد كه در غیر این صورت با تحریم های واشنگتن روبرو خواهند شد.
پس از اعمال محدودیت های جدید از جانب واشنگتن، خیلی از غول های تكنولوژی همچون گوگل، مایكروسافت، كوالكام، اینتل، برود كام و غیره اعلام نمودند كه از هرگونه فعالیت و معاملات تجاری با هواوی منصرف شده اند و بدین ترتیب مجوز استفاده هواوی از لایسنس سیستم عامل موبایلی اندروید كه از جانب گوگل توسعه داده است و هرگونه سرویس دیگر این شركت همچون فروشگاه آنلاین گوگل پلی استور، مرورگر اینترنتی گوگل كروم، كیبورد اختصاصی گوگل (جی بورد)، دریافت به روزرسانی های نرم افزاری و امنیتی لغو شد و انتظار می رود این شركت چینی با مشكلات و موانع گوناگونی از این پس روبرو شود. هرچند كه بلافاصله پس از اعمال تحریم های آمریكا، مقامات هواوی از انتشار یك سیستم عامل اختصاصی و یكپارچه برای گوشیهای هوشمند و سایر محصولات این شركت سخن گفته و خبر دادند، اما به عقیده كارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری، این اقدام موفقیت آمیز و راهگشا نخواهد بود چونكه قبل از این شركت های دیگری همچون مایكروسافت هم قصد داشتند با توسعه ویندوزفون به رقابت با اندروید و آی او اس بپردازند اما هیچگاه موفق نشدند، ازاین رو احتمال شكست هواوی هم در پروژه و اقدامی مشابه بیشتر از احتمال موفقیت آن خواهد بود.
حالا این طور كه اخبار و گزارش های انتشار یافته در مجله فوربس نشان می دهد، به نظر می آید یكی دیگر از پاتك های چین برای واكنش به اقدامات خصمانه دولت ترامپ، حذف سیستم عامل ویندوز از كامپیوتر های چینی است. بدین ترتیب چین كه بدون شك یكی از بزرگترین بازارهای فروش محصولات مختلف در جهان به حساب می آید، در صورت اجرای چنین اقدامی قادر خواهد بود ضربه بزرگ و مهلكی به اقتصاد ایالات متحده آمریكا وارد كند چونكه مایكروسافت، توسعه دهنده ویندوز، یكی از بزرگترین مشتریانش را از دست خواهد داد و همین امر میلیاردها دلار ضرر و زیان مالی برای این كشور بوجود خواهد آورد.
البته به عقیده كارشناسان و تحلیلگران، دلیل حذف ویندوز از كامپیوتر های چینی بیشتر بخاطر علل امنیتی خواهد بود چونكه مدتهاست نگرانی های مربوط به امنیت سایبری و احتمال نفوذ آمریكایی ها به سیستم های چینی و هك اطلاعات مهم و محرمانه آنها مطرح گردیده است ازاین رو به نظر می آید با عنایت به تشدید تنش های موجود، این احتمال از هر زمان دیگری پررنگ تر شده و قوت گرفته است.
چندی قبل بود كه خیل عظیمی از كاربران و شهروندان چینی در اعتراض به تحریم ضد هواوی به پشتیبانی از این غول تكنولوژی چینی برخاسته بودند و از دولت این كشور درخواست كرده بودند كه هرچه سریع تر اقدامات لازم را برای پیشگیری از فروپاشی هواوی و همینطور اقدام متقابل در مقابل زیاده خواهی های آمریكا انجام دهد.
مشكلات و كشمكش های دولت آمریكا با هواوی از جنجال برانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود كه به نظر می آید به این زودی تمام نخواهد شد.
بدون شك محدودیت های جدیدی كه آمریكا برای هواوی وضع و اعمال كرده است، تأثیرات منفی و تبعات گسترده ای را به دنبال خواهد داشت اما چیزی كه در این میان واضح و مسلم به نظر می آید، آن است كه چین می خواهد پیروز میدان نبرد با آمریكا باشد و لااقل خویش را این طور بنمایاند، ازاین رو بنابراین است كه می خواهد با حذف تمامی فناوری های آمریكایی و اعلام عدم وابستگی به آنها، قدرت تكنولوژی و اقتصاد خویش را به رخ جهان بكشد.



1398/03/21
14:16:45
5.0 / 5
4853
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , تكنولوژی , سایبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
RahaTel
rahatel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رهاتل محفوظ است

رهاتل

مخابرات و ارتباطات